Müllerthal proloog — Lommel – Larochette

Niet dat dit meteen de meest boeiende pagina van de Müllerthal trail is, maar toch kan het zinvol zijn om te weten dat je vanuit Lommel ook met het openbaar vervoer redelijk vlot in Luxemburg geraakt. Bovendien is het zeker niet kostelijk vergeleken met de auto en hoef je je geen zorgen te maken over het onbewaakt achterlaten van de wagen voor enkele dagen.

Met de website b-europe.com kan je gemakkelijk je (internationale) reis boeken.

Goed om weten: het openbaar vervoer in Groothertogdom Luxemburg is helemaal gratis en quasi klokvast.

Helaas hadden we af te rekenen met onderbroken treinverbindingen ten gevolge van het voorbije noodweer.
We vertrokken iets na 7 uur aan het station in Lommel en arriveerden in Larochette rond 16:30 uur. De verbinding tussen Luik-Guillemin en Mersch was danig verstoord, vooral vanaf Trois-Ponts. Dit werd zo goed als mogelijk opgevangen door busverbindingen.

Infrabel kaart met verstoord netwerk

Het oorspronkelijke plan om te reizen tot Müllerthal moesten we bijsturen, onze uiteindelijke eindbestemming werd Larochette, dus ook ons vertrekpunt voor de Müllerthal trail. Dit maakte de trail iets specialer doordat we onze geplande etappes ook moesten bijsturen en constant moesten puzzelen, maar dat stelde op zich geen enkel praktisch probleem.

(ref.: infrabel kaart van juli 2021; klik op foto voor vergroting)

Met dank aan de vriendelijke Luxemburgse buschauffeur die voor ons een privé-ommetje maakte tot in Larochette!

De terugreis verliep ongeveer op dezelfde wijze (maar dan in omgekeerde richting…).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.