Müllerthal etappe 4 — Herborn – Scheidgen

Vroeg uit de veren! Om 6 uur zijn we al in Herborn. We willen immers droog ontbijten want er wordt reeds vanaf de vroege ochtend regen voorspeld. Inpakken en wegwezen dus…
Aan het kerkje kunnen we onze drinkbussen vullen aan het kerkhofkraantje.


In de vroege voormiddag blijft het nog redelijk regenvrij, maar eens de Liegebank getest, wordt het moeilijk om de regendruppels te ontwijken.

Plots gaan de regensluizen helemaal open, net voor we Echternach bereiken. De fototoestellen worden veilig opgeborgen voor een groot deel van de dag, weinig foto’s dus, de regenjassen bovengehaald, de rugzakken voorzien van een regenhoes (of in het geval van Jaak, een vuilniszak; de hoes ligt thuis…).

Een felle storm van de voorbije dagen heeft enkele kanjers van bomen over ons pad verspreid. Er was nog moeilijk door te komen maar met wat zoekwerk vinden we toch nog een vluchtroute naar het dal. De felle regen nemen we er gewoon even bij.

Zwaar onweer boven het meer van Echternach, dus een geplande zwempartij en wasbeurt zijn niet meer aan de orde.
Doorweekt vinden we in een kapel in Echternach een schuilplaats en laten de donder en bliksem over ons heen trekken terwijl we onze spullen wat te drogen leggen bij een lekker minute-soepje.

Wanneer de plensende regen verandert in miezer doen we wat inkopen en trekken verder naar Scheidgen. Het vervelend sterk en lang stijgend smal kasseiweggetje gebruiken we nu om Echternach te verlaten.

In de regen krijgen we het mooiste van de tocht gepresenteerd. (Naar J.J.)

We hoopten ergens nog een droog onderdak te vinden, en zo waar, in Scheidgen – na ongeveer 21 km – vinden we direct een schuilhut, een soort dorpskiosk, vlak naast het 4-sterren hotel Bon Repos. We dubbel-checken nog even het Erdinger-bier van de tap van het hotel om daarna onze slaapmatjes uit te rollen in onze 5-sterren-locatie (de tenten blijven in de rugzak), het avondmaal te serveren en bij een goede babbel de fles rode wijn te ontkurken.

Een droge nacht gegarandeerd…

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)

Afstand21 km
Wandeluren incl. pauzes10,5
Weerbericht22°
OvernachtingOnder een kiosk in Scheidgen
Referentie gids Guide outdoorRoute 1, etappe 2 (Moesdorf – Echternach)
Route 2, etappe 1 (Echternach – Müllerthal)