Müllerthal etappe 2 — Müllerthal-Rosport

Rond 7 uur verlaten we de kampeerweide en richten ons vizier op Echternach, een niet-voor-kneusjes parcours van ongeveer 12 km. We doen er dan ook bijna 6 uur over vooraleer we het stadje, bekend om zijn processie van Echternach, bereiken. Je weet wel, 3 stappen vooruit, 2 stappen achteruit.


Het was met open mond genieten van de unieke natuurpracht met tot de verbeelding sprekende rotspartijen.

Voor we Berdorf passeren kunnen we de grootsheid van de Predigtstuhl bewonderen en wandelen door de impressionante grotten met de naam Piteschkummer, de gorge du loup en nog zoveel meer…
Opvallende groen bemoste enorme rotsblokken zijn de eyecatchers van de dag!

Over een vervelend sterk en lang afdalend smal kasseiweggetje bereiken we het centrum van Echternach. In het stadje worden we helaas weer even stil van de ravage die de overstroming van de Sûre de voorbije dagen had aangericht in de winkelstraten.

Het is een warme dag en een terraspauze in Echternach, met deze keer halve liters Bofferding en een kleine quiche komen zeer gelegen. We slaan ook onze winkelvoorraad in.

Na de middag trekken we verder langs de Luxemburgse oever van de Sauer of Sûre stroomafwaarts. Ook hier raakt ons de schade en massa’s puin door waterellende, en een desolate camping, wellicht overspoeld geweest door het niets ontziende water van de machtige rivier.

We stijgen en dalen nog een achttal kilometer verder richting Rosport en passeren enkele kolossale rotspartijen. Het groene moslandschap trekt onze aandacht.
Net voor het dorpje zetten we onze tenten neer op een pas gemaaide weide. Verdoken achter een dichte bomenrij aperitieven we met onze eerste fles rode wijn, naar prijs gezien, best kwaliteit!

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)


Afstand20 km
Wandeluren incl. pauzes9
Weerbericht26°
OvernachtingOp een wei net voor Rosport
Referentie gids Guide outdoorRoute 2, etappe 2 (Müllerthal – Echternach)
Route 1, etappe 1 (Echternach – Moesdorf)