Müllerthal trail

Müllerthal trail

De Müllerthal trail draagt terecht het Europese label van Leading Quality Trail. De trail is opgebouwd uit 3 prachtige routes die de gemeentes Müllerthal, Echternach, en Larochette verbindt. Bovendien werden ook 3 extra routes toegevoegd.

Het is aan de wandelaar om zelf het traject te bepalen. Omdat wij kozen voor de formule backpacking deelden wij de trail op in 6 etappes. Zo konden we ook voldoende de tijd nemen om ten volle te genieten van al het moois wat Klein Zwitserland te bieden heeft. Onze vertrekplaats was Larochette, het lot en de conditie beslisten over onze overnachtingsplaatsen, waarbij onze voorkeur ging naar vrij kamperen.

In het totaal stapten we ongeveer 123 km en 5000 hoogtemeters, een combinatie van de 3 basis routes en de extra route B (Bigelbach). Het traject is prima bewegwijzerd, een GPS is bijna misbaar. Aangevuld met de compacte en overzichtelijke Guide outdoor “Luxembourg: Müllerthal trail” kan je bijna niet mislopen.

De gids kan besteld worden bij Conrad Stein Verlag. Wij gebruikten de franstalige versie.
Veel leesplezier!
Jaak en Mark

Door de waterellende begin juli, waarbij de Ardennen en ook Luxemburg zwaar werden getroffen, moest de route op enkele plaatsen hertekend worden. De pijlen waren reeds duidelijk aangepast. Een aantal campings was door de wateroverlast ook tijdelijk gesloten.

De etappes…

  • Proloog, 20/07/2021, van Lommel naar Larochette
  • Etappe 01, 21/07/2021, 28 km, van Larochette naar Müllerthal
  • Etappe 02, 22/07/2021, 21 km, van Müllerthal naar Rosport
  • Etappe 03, 23/07/2021, 23 km, van Rosport naar Herborn
  • Etappe 04, 24/07/2021, 21 km, van Herborn naar Scheidgen
  • Etappe 05, 25/07/2021, 17 km, van Scheidgen naar Müllerthal
  • Etappe 06, 26/07/2021, 13 km, van Müllerthal naar Larochette

2 Reacties op Müllerthal trail

  • Prachtige reportage over een zeer mooie wandelstreek .Voor ons ook zeer veel herkenbare foto’s van wandelingen welke in elk seizoen te doen zijn en steeds goed aangegeven