Mullerthal etappe 1– Larochette-Müllerthal

Om 7 uur verlaten we de drukte van camping Birkelt in Larochette voor onze eerste etappe. Het was een vrij luidruchtige, dus korte nacht. We nemen ons voor om de volgende keren rustiger oorden op te zoeken.

Al snel stijgen we uit het gezellige stadje en laten het imposante Chateau Larochette achter ons in de vallei. Op het einde van de trail zien we het kasteel hopelijk weer terug.

De voormiddag verloopt over gemakkelijke paden in een licht glooiend landschap. We beslissen om een ommetje van 13 km te maken via Extratour B (De Beaufort par Bigelbach).
En… dat beklagen we ons misschien enkel omwille van de moeilijkheidsgraad, de extra lus schotelde prachtige rotsformaties voor, zoals Die Steinen Brüche (een voormalige zandsteenwinning)..

Bij een dubbele Diekirch (2 keer 33 cc, we wisten toen nog niet van het bestaan van halve-liters) op een terrasje in Beaufort nabij het kasteel smeden we het snode plan om wild te kamperen alvorens we Müllerthal bereiken. De massaal aanwezige weiden weigeren echter elke toegang door zich te voorzien van degelijke prikkeldraden. Er zit niets anders op dan door te wandelen tot Müllerthal, een betoverend mooi stuk langs een wild kabbelend riviertje.

We weten al dat camping Cascade door de wateroverlast gesloten is, daarom is Jaak zo alert om toch nog ergens een niet omheinde weide langs een riviertje te spotten als onze overnachtingsplaats. Voldoende (te filteren) water voorhanden…

Het is al 19 uur wanneer we onze tenten ineen knutselen, om 20:30 duiken we in onze tent (ieder in de zijne).

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)

Afstand28 km
Wandeluren incl. pauzes12
Weerbericht24°
OvernachtingOp een wei in Müllerthal
Referentie gids Guide outdoorRoute 3, etappe 1 (Müllerthal – Larochette)
Extratour B (De Beaufort par Bigelbach)