Müllerthal etappe 3 — Rosport – Herborn

Een licht stijgende weg luidt het begin van de dag in rond 07:15. Het pad loopt langs velden en weiden en leidt ons vlekkeloos langs het dorpje Rosport.
Even verder houden we halt aan de toegangspoort van le château Tudor. Tudor vond in 1882 de batterie au plomb uit en mag dus wel geëerd worden. De trail loopt met een bocht door het park.


Rond 9 uur naderen we Girstenklaus. De temperatuur haalde reeds de 27°, een schaduwrijke fruitgaard bij een fotogeniek panorama bood ons kort even een drank-, hangmat- en rustpauze aan.

De rest van de voormiddag rekenen we af met de grillige paden langs o.a. de ruisseau Girstenbach en een klein accident de parcours. Drie keer kruisen we over rotsblokken de ruisseau Buersdrëferbach.

De noodzakelijke en lange lunchpauze aan het kerkje van Girstenklaus, gevolgd door een terrasmoment bij de gastvrije chinees in Sakura house, brengen ons energieniveau weer op peil.

De uitbaatster weet ons te vertellen dat ze ternauwernood ontsnapt zijn aan de watersnood. De Süre stroomt op enkele 10-tallen meters verder in een razend tempo door het lager gelegen dal door het dorpje.

Via Mompach bereiken we in de late namiddag de rand van Herborn. Een pas gemaaide wei met koeienvlaaien trekt onze aandacht en wordt al gauw omgetoverd tot kampplaats. Er staat 23 km op de teller.
Eens geïnstalleerd bezoekt Jaak nog even de 1 km verder gelegen dorpskern (waar zat dat beetje energie nog?) op zoek naar een winkeltje, tevergeefs. De inkopen en broodnodige wasbeurten zullen voor morgen zijn…

Na het uitgebreide avondmaal is het nog even nagenieten van de prachtige zonsondergang over het dorpje Herborn, alvorens de deuren van de tenten dichtgeritst worden.

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)


Afstand23 km
Wandeluren incl. pauzes10
Weerbericht27°
OvernachtingOp een wei net voor Herborn
Referentie gids Guide outdoorRoute 1, etappe 1 (Echternach – Moesdorf)
Route 1, etappe 2 (Moesdorf – Echternach)