GR 15 – Etappe 8 – Bastogne-Tintange

Klokslag 7 uur verlaten we de camping met weer een zonovergoten dag voor de boeg. Om terug aan te sluiten op de GR en niet te moeten terugwandelen tot Bastogne Memorial hebben we een verbindingsstuk van 7,5 km uitgetekend.

We sluiten aan in Lutrebois, een onooglijk klein dorpje dat beroemd had kunnen zijn want onze koningin Mathilde werd er gedoopt in 1973. Geen enkel bordje, laat staan horeca, maakt hier gewag van.

Een paar kilometers verder op de route nemen we een korte pauze In Villers-La-Bonne-Eau, en jawel, hier deed hare majesteit beide communies. Flinke meid!

We flirten nu met de Luxemburgse grens. Even voor we deze oversteken zoeken we nog wat verpozing bij een vervallen boerderijtje bij de Ruisseau de Guemonce, waarna we een flinke klim inzetten via een smal paadje naar de grens. Af en toe duikt er een grenspaal naast het pad op.
We wandelen even pal op de grens maar blijven toch nog in België tot even voorbij Tintange.


Stilaan naderen we Het Groothertogdom Luxemburg en de Sûre. Aan het kerkje van Tintange vullen we onze waterflessen terug aan.
Onze eerste keuze wild kamperen in een rustige weide net buiten Tintange laten we varen want we verkiezen dichter bij de Sûre te kamperen al was het maar om wat te pootjebaden en om onze drankvoorraad filtergewijs aan te vullen. Het was trouwens nog maar 14 uur.

Net voor de grens naar Luxemburg en net na het houten bruggetje over de Süre vinden we net genoeg plaats voor twee tentjes.
Eens de grens over komen we in verboden kampeergebied, dus houden we ons zo perfect aan de regelgeving.


.

Een lieve dame die met haar gezinnetje aan het afkoelen was bij de Süre brengt ons wat restjes frisse watermeloen en biedt ons zelfs een overnachtingsmogelijkheid in Arlon aan. Je weet maar nooit dat het van pas kan komen…

De laatste AS Adventure maaltijd gaat eraan. We filteren nog wat water. En we zijn klaar voor de nacht….

Tot we beiden wakker schieten van een vreemd geschreeuw en we bijna – mits een beetje overdrijving – oog in oog staan met een Lynx (of twee of drie…).
En zo klinkt het gekrijs ongeveer op een pagina van National Geographic: klik hier en zet je geluid aan…

Voor alle veiligheid leg ik mijn zakmesje maar binnen handbereik.
Jaak ziet het groter, hij voelt zich veiliger met zijn wandelstokken in de buurt…

Afstand23 km
Hoogtemeters⬆ Stijgen: 548- ⬇ Dalen: 704
Wandeluren9,5
Weerbericht29°
OvernachtingLangs de Sûre, op de BE-LU-grens

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)