GR 15 – Etappe 7 – Houffalize-Bastogne


Het wordt vandaag een wolkenloze 25 graden dus proberen we in de voormiddag de meeste van de 27 kilometers te stappen. Gezien het niet zo lastige parcours moet dat zeker lukken en hopen we om toch voldoende tijd uit te trekken voor het War Memorial van Bastogne. We verlaten om halfacht het kapelletje en zeggen bonmatin tegen de namaak-gorilla bij de vriendelijke buren.

Zowel de buurvrouw als de gorilla zijn uitgegroeid tot echte mediafiguren, omdat de dame in kwestie het presteerde om een record aantal mondkapjes te produceren. De gorilla profiteerde mee van het succesje…

Na een goeie 7 kilometer en reeds één rustpauze achter de rug bereiken we Boeur, een doordeweekse passage moest je het kerkje met de opvallende grafzerken tegen de gevels bewust negeren. Zo zijn wij niet!

Bij om en bij kilometerpaal 150, op een kruising van ravels (Réseau Autonome de Voies Lentes, trage wegen voor fietsers), houden we even voet- en teencontrole (het betreft hier de tenen van Jaak). Na de ingrepen van de voorbije dag lijkt het best de goede kant uit te gaan.

We passeren nog het dorpje Bourcy en belanden uiteindelijk als twee uitgewrongen dweilen rond 13 uur aan het Botrange War Museum aan de rand van Botrange.

Het enige wat ons nu eerst interesseert is een schaduwrijk plekje vinden om wat te verkoelen, wat geen evidentie is in deze memorial-vlakte.
Jaak gaat al meteen op zoek naar krachtvoer in de vorm van aangesterkt water…
Tijd voor picknick!

N.a.v. de 75ste verjaardag van de slag om de Ardennen en de 50ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur loopt er nu een boeiende Street art tentoonstelling met opvallende schilderijen, aangebracht op het puin van gevangenissen. We nemen allebei rustig de tijd om deze te bezoeken en foto’s te maken.

Na enkele dagen wild gekampeerd te hebben, kiezen we nu voor een goed uitgeruste camping. Zo kunnen we onze was en plas doen en nogmaals onze batterijen opladen. Hiervoor moeten we wel de GR15 verlaten en nog een 3,5 km doorwandelen naar camping Renval.
Net voor het registreren aan de receptie doen we nog een terrasje aan en proeven de tripel Lupulus, iets minder onze goesting blijkt.
De uitgebreide trekkerszone is bijna exclusief voor ons, wat een meevaller is. Het sanitair is prima in orde, wat goed uitkomt voor onze wasbeurten. Stroom, ik bedoel elektriciteit, aan de tent is ook een meevaller.

Als avondmaal slenteren we op onze sletsers naar een friterie voor boulet met konijnen saus.

Gordijnen dicht rond 22 uur in de warme tent.

Afstand27 km
Hoogtemeters⬆ Stijgen: 380- ⬇ Dalen: 320
Wandeluren7,5
Weerbericht25°, wolkenloos
OvernachtingCamping Renval in Bastogne

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)