GR 15 – Etappe 4 – Nonceveux-La Levée

Wanneer ik ’s morgens ontwaak merk ik dat er bezoek geweest is… Mijn tent hangt vol dikke naaktslakken. Door het zwoele weer van de avond voordien had ik de tent niet helemaal afgesloten. Eigen schuld dus…

In elk geval, we ruimen onze tentjes op en zetten ons rond halfzeven op het terrasje van de camping voor een verkwikkende koffie.

Die opkikker ontbreekt trouwens geen enkele morgen…

Rond 07:15 zijn we alweer op pad en na 1 km duiken de wit-rode tekens op en ze sturen ons al flink naar boven. We laten de vallei van de Amblève achter ons en eens op het plateau komen we uit bij de lindeboom van de ophanging (La capote du pendu) met een akelige geschiedenis. Ooit diende deze als uitverkoren plaats om ophangingen uit te voeren. Nu rusten we er even uit.

We dalen af naar het gezellige Remouchamps (maar bezoeken de grotten niet) om vervolgens via een doorgang aan de steengroeve van Falize (Carrière de la Falize) weer gestaag hoogte te winnen langs rotsige paden tot aan de Belvédère Walter Fostier. Hier worden we getrakteerd op een prachtig vergezicht over het stadje en de Amblève. We bevinden ons nu even in het natuurgebied Heid des gattes (letterlijk: de heide van de geiten).

Voor de eerste keer vandaag is de hitte draaglijk. Maar goed ook want vandaag doen we met onze wandelstokken een stuk van de Waalse wielerklassieker L-B-L als ik het goed voorheb. Zowel een deel van La Redoute als de Stoqueu mogen we opklauteren, en dan nog wel langs de lastigste paden. 2 Muren!

Met de fiets is het gemakkelijker beweert Jaak.

Vermits het wildkamperen wordt doen we nog wat inkopen in het drukke Aywaille. Rond 12:30 is het siëstatijd op een plekje in de schaduw. Even overwegen we om hier onze tenten op te slaan maar we verkiezen toch de nabijheid van een riviertje.

In Harzé, gezegend met een opvallende château (hotel) en église, doen we nog een terrasje en degusteren onze volgende tripel, de Elfique.

Via ups en downs bereiken we tenslotte in de late namiddag onze kampplaats en watervoorziening bij de ruisseau du Pouhon. Bij een klein kapelletje en dito prieeltje vinden we net genoeg ruimte om ons kamp in te richten. En eindelijk kunnen we onze waterfilters nog eens bovenhalen.

Een unieke plaats om te kamperen, midden in de natuur, langs een riviertje, tussen de koeien en paarden, met een prachtige zonsondergang en muziek op de achtergrond (dorpsfeestje). Je zou met minder tevreden zijn…

Afstand22 km
Hoogtemeters⬆ Stijgen: 900 – ⬇ Dalen: 800
Wandeluren9
Weerbericht23°
OvernachtingBij het kapelletje langs de ruisseau du Pouhon

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)