GR 15 – Etappe 2 – Eupen-Polleur

Het belooft een superwarme dag te worden. Wolkenloos zal de temperatuur zachtjes stijgen naar de 37 graden. Iets na zevenen verlaten we de driesterren camping via een achterpoortje om zo weer aansluiting te krijgen met de wit-rode pijlen.

Rond 9 uur en behoorlijk transpirerend bereiken we al de stuwdam van de Gileppe. Het kunstmatige meer staat geboekstaafd als het oudste van België, lezen we op de informatieborden.
Puffend en zwetend stijgen we uit het dal.

Hadden we het vooraf geweten, hadden we een spijker meegenomen om bij le Clawè Fawe, oftewel spijkerboom, een spijker in de stam te kloppen. Een oude gewoonte van pelgrims om het welslagen van hun tocht af te smeken (maar kan ook helpen tegen tandpijn). We bevinden ons op het grondgebied van Jalhay,

We leggen ons even neer in de berm om te bekomen van de hitte!

Regelmatig rustpauzes inlassen is vandaag weer geen overbodige luxe.

Afkoelen bij de bijna uitgedroogde Hoëgne

Wandelend door de diepe beekvallei van de Ruisseau du Trou Colas naderen we stilaan de Hoëgne. Jaak vindt al snel een plekje om afkoeling te halen. Onze T-shirts en petten dompelen we in het ondiepe water van de Hoëgne en zo kunnen we ons wat verfrissen. Wat een deugd doet dat!

Rond 14 uur arriveren we al in Polleur, ons einddoel voor vandaag. Wat een fotogeniek dorpje moest zijn is deze dagen herschapen in een grote bouwwerf.
Helaas voor de fotografen…

Maar goed nieuws voor de dorstigen, het dorpje telt welgeteld één cafeetje, meer hoeft dat niet te zijn. In La Grange laten we ons de Triple d’Anvers (enkele keren) serveren en we maken er kennis met Myriam…?

? Zij weet ons te vertellen dat de camping die we voor ogen hadden gesloten is (Fédasil) maar zij biedt ons spontaan haar achtertuin – met zwembad – aan om wild te kamperen. Jaak, maar ikzelf ook, is wild enthousiast over dit aanbod… Een extra tripel kan er nu wel af…

Het is nog wel ruim 3 km wandelen naar de kampplaats maar dat hebben we er wel voor over. Een gratis pintje bier, een zwembad, batterijen opladen en een gezellige babbel met Myriam en dochter maken er een leuke avond van.

Afstand25 km
Hoogtemeters⬆ Stijgen: 630 – ⬇ Dalen: 604
Wandeluren7
Weerberichthoogzomer! 37°C
OvernachtingIn de tuin van Myriam

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)