Airbornepad etappe 3 – Son en Breugel-Veghel

5-sterrenverblijven…

Zoals het een 5-sterren verblijf betaamt wordt ons ontbijt rond 07:45 geserveerd in ons d’Opa huisje. Meer dan voldoende om er nog een goed gevuld lunchpakket mee samen te stellen. Om 9 uur worden de bijna droge wandelschoenen aangebonden en laten we Son en Breugel achter ons…

Al vrij snel komen we uit bij het gemeentelijke monument De parachutist. Die plek is uitgekozen omdat para’s in de beschutting van de omringende bossen oprukten naar het Wilhelminakanaal.

Het is weer even zoeken om de pijlen te vinden, maar eens buiten het overigens gezellige stadje vinden we terug de aansluiting.

Het dreigende regenweer laat spijtig genoeg niet toe om een kiekje te maken van de Paulushoef, destijds ingericht als Rodekruispost.

We houden even halte voor een drankje en een plasje bij het parachute-monumentje achter de hoeve en hebben daar een mooi uitzicht over de weidse velden die ons jammer genoeg weer natte schoenen gaan bezorgen. Zomp, zomp, zomp…

Net voor het uitbarsten van een fikse regenbui kunnen we schuilen bij hoeve Erika. We maken van de gelegenheid gebruik om ons lunchpakket te verorberen.

Het gezellige dorpje Sint-Oedenrode komt stilaan in het vizier. In de Beurs bemachtigen we nog een stempel, het is wel even zoeken naar de zaak maar een dorpeling/dorpsfiguur – die 6 talen spreekt – zet ons op het goede spoor.

De spanning rond het oprukkende Corona-virus doet zich hier meer en meer voelen. Horeca en winkels beginnen op slot te gaan en we houden er rekening mee dat we onze tocht misschien niet kunnen beëindigen. De berichtjes van het thuisfront zijn ook niet hoopgevend maar als echte soldaten trekken we verder door richting eindbestemming Arnhem.

Een monument waarmee de bevrijders de plaatselijke bevolking danken is zeldzaam.

In Sint-Oedenrode staat zo’n monument.

Rond 16:30 arriveren we bij de Van Roosmalens, een sympathiek seniorenkoppel dat de welness camping Favora uitbaat. Hun aanbod om de sauna te gebruiken laten we voor wat het is. We verkiezen eerder een tas koffie en thee na een verkwikkende douche.

Tegen de avond wandelen we nog naar Eerde, op zoek naar snelle-hap-tent Pieperz. Een burger met oerfrietjes kunnen we wel smaken, het alcoholvrije bier iets minder… En social distancing was geen probleem…

Afstand (incl. verplaatsing Pieperz)33 km
WandelurenVan 9 tot 16:30 uur
WeerberichtGrotendeels droog, af en toe een felle bui
Overnachting (+ ontbijt)Vrienden op de fiets