GR 15 Proloog – Lommel-Monschau

Sint-Niklaaskerk Eupen

Om 09:40 staat de trein in Lommel te popelen om ons mee te nemen richting Eupen. Met dank aan onze echtgenotes om ons naar het station te brengen.
Via Hasselt en Luik belanden we omstreeks 13:30 in het mooie stadje Eupen.
Veel tijd gunnen we ons niet om Eupen te verkennen want we moeten het vervoer naar de startplaats van de GR15, Monschau, nog bedenken. Uiteindelijk kiezen we simpelweg voor een taxi; bussen rijden er in de week niet richting Duitsland.

De taxi pikt ons op aan de prachtige Sint-Niklaaskerk met de 2 torens en rijdt ons naar hartje Monschau. De chauffeur dropt ons op een parking van waaruit we al meteen kunnen genieten van een uniek panorama op het historische stadje.

Dat maakt het prijskaartje voor de taxi al meteen beter verteerbaar…

Uniek panorama dus…
Fotootje maken dus…
Met de smartphone, why not Jaak?
Maar waar is die verduivelde smartphone?
Achtergebleven in de taxi…
Dus bel ik snel naar Jaak en reageert de chauffeur gelukkig als een echte pro, en maakt snel een U-bocht…

Problem solved…

Na een goeie 3 km arriveren we bij de te overvolle en lawaaierige camping Perlenau, even buiten Monschau, naast de Perlenbach. Hier bereiden we ons voor op het hiking avontuur, testen onze fototoestellen en het kookmateriaal, en proberen terug handig te worden in het opzetten van de tentjes.

De foto’s van de dag

(klik op een foto voor een diareeks)