GR 564 etappe 6 – Hannut-Huy

Een gezegende morgen…

We beginnen onze dag met een goed verzorgde misviering om 07:30. Onze dag is gezegend.
Na een kort ontbijt vertrekken we voor de voorlaatste dag, om 08:45. Ongeveer 25 km tot bij een camping in Moha. Dat is tenminste ons plan.

We steken regelmatig de Mehaigne over en via de mooi gerenoveerde Moulin de Velupont en over een stuk van de Chaussée Romaine belanden we bij een prachtige vierkantshoeve.
Helaas ontsierd door regenpijpen en helaas geen foto’s gemaakt.

In het gehucht Hosdent houden we even een rustpauze om dan aan te belanden bij het prachtige kasteel van Fumal en de belendende kerk.
Weeral fotosessie tijd!
Eveneens picknick en soeptijd bij een kapelletje (hoe kan het anders).

Iets voorbij de E42 arriveren we aan de steengroeve te Moha, een en al bedrijvigheid, en stappen we de camping binnen voor onze laatste overnachting. Helaas begint het te regenen en viel de camping een beetje ondermaats – zeg maar marginaal – uit.

Het besluit wordt snel genomen, tenminste toch na 2 keer 2 Karmelieten om toch maar door te trekken naar het einddoel van de GR564: Huy (Hoei)

Na ruim 33 km zetten we ons rond halfzes moe, een paar blaren rijker, maar tevreden en trots neer bij het station van Huy, deze keer in het gezelschap van een keizer Karel.

Huy, na ongeveer 180 km Grote route pad!

Nu enkel nog met de trein en mondmaskers terug reizen richting Lommel…
Met onze rugzakken boordevol fijne herinneringen!


Afstand33
Wandeluren8:45
WeerberichtBewolkt, 22°, beetje regen
OvernachtingMet de trein naar huis (via Luik en Hasselt)

De foto’s van de dag

(Klik op een foto voor een diareeks)