Eisleck trail etappe 4 – Houffalize-Nadrin

[spider_facebook id=”1″]

Iets na achten verlaat ik paalcamping Aire de Bivouac des Blancs Bois  om koers te zetten richting Nadrin. Het belooft weer een snikhete, dorstige dag te worden – ik val in herhaling…
Eerst volg ik nog de Ourthe Orientale of een zijriviertje ervan om dan via gezellig smalle paadjes het plateau van Bonnerue te bereiken. 
De zonnestralen slaan genadeloos toe. Op een kruispunt van wegen, waar ooit een oude eik stond en nu een kruisbeeld de herinnering levend houdt,
trakteer ik me rond 13 uur op een picknick. Het kruisbeeld doet dienst als tijdelijke droogrek voor mijn doorzwete shirt. 
Een korte maar kwaje klim brengt me terug in de buurt van de Ourthe. De zogenaamde duivelsweg is met rotsstenen bezaaid en maakt het stappen tot een evenwichtsoefening. Open vlaktes en brede rotsige paden leiden me naar de samenvloeiing van Les deux Ourthes. Het is dan nog ruim twee uur stappen tot de camping Belle Meuse in Nadrin, een ietwat overroepen naam voor een simpele camping. 
De zwaar beproefde spieren en liters zweet ten spijt, deze dag was prachtig! De kermis in het dorpje klonk luid over de camping heen maar weerhield me niet om na het avondeten snel in slaap te vallen…
Morgen wacht me nog de slotetappe…

Afstand gewandeld 28 km
Aantal stijgmeters 850 meter
Gewandelde tijd 11,5 uur
Weerbericht 33°C
Gewandeld tussen 8 uur en 19:30 uur