Eisleck trail etappe 3 – Maulusmühle-Houffalize

[spider_facebook id=”1″]

Om 8 uur verlaat ik camping Wolzdal en zoek terug aansluiting met de Eislecktrail. Het voormalige spoorwegstation van Maulusmühle krijgt deze morgen iets meer aandacht. De vervallen huisjes zijn de laatste getuigen van een ooit bloeiende gemeenschap.
De trail volgt nog een tijdlang de Woltz. De wilde bloemenpracht vult opvallend de borders van de velden.
Het in 1906 gebouwde klooster Cinqfontaines in Troisvierges pronkt met zijn imposante gevel. Dit klooster is helaas bekend als enigste Luxemburgse interneringskamp voor joden in de tweede wereldoorlog.
De camping in Troisvierges laat ik links liggen, de paalcamping nabij Tavigny geniet mijn voorkeur.
Net voorbij een oorlogsmonument, waar ik even pauzeer, wacht me een fikse afdaling door een prachtig groen woud!
Ook vandaag weer is de hitte de grootste vijand. Bij Moulin d’Asselborn kan ik overvloedig mijn dorst lessen met een litertje bruis en een fris biertje.
De vallei van de Emeschbaach en smalle wegeltjes tussen de velden brengen me uiteindelijk bij de grensovergang naar België. Er staan exact 60 km op de teller…
Net voor Buret vormt zich een dreigend onweer, gelukkig haalt het me niet in en kan ik nog ten volle genieten van de lastige maar zeer aantrekkelijke doortocht langs het voormalige canal de Bernistap.
Wanneer het kasteel van Tavigny in het vizier komt ben ik nog slechts een paar kilometers verwijderd van de paalcamping Des Bois noirs. Het is toch al 20 uur wanneer ik doodvermoeid en oververhit mijn tentje kan plaatsen.
Het zal een korte avond zijn, maar toch voldoende tijd om wat na te babbelen met de andere kampeerders…

Afstand gewandeld 33,5 km
Aantal stijgmeters 871 meter
Gewandelde tijd 14 uur
Weerbericht Weeral rond de 30°C
Gewandeld tussen 8 uur en 20 uur